Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Jakubianska cesta bude po rekonštrukcii slúžiť aj verejnosti

Kežmarok, ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Riaditeľ odštepného závodu Kežmarok Dudák doplnil, že v rámci rekonštrukcie bola obnovená vozovka a dobudovali sa aj sklady drevnej hmoty.

Jakubany 22. októbra (TASR) - Zrekonštruovaná Jakubianska cesta na severnom Spiši zabezpečí prístup k lesným pozemkom v lokalite katastrálneho územia Jakubany. Do užívania ju v utorok slávnostne odovzdali minister obrany SR Peter Gajdoš a riaditeľ Odštepného závodu Kežmarok Vojenských lesov a majetkov SR Michal Dudák. Rekonštrukciu totiž realizoval práve štátny podnik Vojenské lesy a majetky ako správca komunikácie. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

„Okrem prístupu vlastníkov a obhospodarovateľov k pozemkom zabezpečí nová cesta aj podmienky pre rozvoj lesného hospodárstva, rozšíri možnosti použitia lesnej hospodárskej techniky a zlepší prístup pre prípadný zásah záchranných zložiek,“ uviedol Gajdoš. Ako ďalej doplnil, zo strany rezortu obrany ide tiež o ústretový krok voči pôvodným majiteľom pozemkov v bývalom Vojenskom obvode Javorina.

Riaditeľ odštepného závodu Kežmarok Dudák doplnil, že v rámci rekonštrukcie bola obnovená vozovka a dobudovali sa aj sklady drevnej hmoty. „Rekonštrukčné práce sa začali v septembri minulého roka,“ spresnil. Projekt si vyžiadal približne 1,5 milióna eur.