Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Handlová sa zapojila do Európskeho týždňa mobility, vyzýva k chôdzi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Štúdie ukazujú, že aktívni cyklisti žijú v priemere o dva roky dlhšie ako ostatní a 25 minút svižnej chôdze denne môže človeku predĺžiť život až o sedem rokov.

Handlová 18. septembra (TASR) - Mesto Handlová sa zapojilo do Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý potrvá do 22. septembra. Obyvateľov vyzvalo k chôdzi, aktívnych i odmení. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Handlová sa pridáva k výzve v rámci ETM: Prejdime sa spolu s tohtoročnou témou Bezpečná chôdza a cyklistika, ktorá jasne poukazuje na spôsob dopravy, ktorý je príliš často podceňovaný, a to chôdza," uviedla Paulínyová.

Štúdie podľa nej ukazujú, že aktívni cyklisti žijú v priemere o dva roky dlhšie ako ostatní a 25 minút svižnej chôdze denne môže človeku predĺžiť život až o sedem rokov.

Samospráva pripravila i súťaž, v rámci nej odmení obyvateľov, ktorí sa do ETM zapoja. "Stačí, ak na oficiálnom profile mesta Handlová na sociálnej sieti do 22. septembra pridajú krátke video v trvaní do 30 sekúnd z ich prechádzky, individuálnej alebo kolektívnej pod príspevok Prejdime sa spolu Handlová - ETM2019. Každého, kto tak urobí, oceníme," dodala hovorkyňa mesta.