Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Futbalový štadión v L. Mikuláši zmodernizovali za 1,33 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rekonštrukčné práce sa začali v auguste 2018 po približne roku technických, organizačných a finančných príprav.

Liptovský Mikuláš 20. novembra (TASR) – Futbalový štadión v Liptovskom Mikuláši uviedli v novembri po viac ako rok trvajúcej modernizácii do užívania. Celková hodnota diela sa vyšplhala na 1,33 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Rekonštrukčné práce sa začali v auguste 2018 po približne roku technických, organizačných a finančných príprav. "Zhotoviteľ zrealizoval stavebné úpravy a prístavbu prevádzkovej budovy, novú tribúnu A, pokladňu a stavebné úpravy existujúcej tribúny, v ktorej pribudol bufet a sociálne zariadenie. Obnovili kanalizáciu, upravili zavlažovací systém, pribudlo parkovisko," vymenovala hovorkyňa mesta.

K financovaniu modernizácie sa zaviazali Slovenský futbalový zväz, mestské športové zariadenia a MFK Tatran v spoločnom memorande. Schválili ho liptovskomikulášski mestskí poslanci. "Týmto krokom sme markantne zlepšili infraštruktúru mestského štadióna, ktorý je zrekonštruovaný na podmienky súčasnej doby. Popri zimnom štadióne sme tak prakticky paralelne obnovili zázemie pre najmasovejšie súčasné športy," doplnil primátor mesta Ján Blcháč.

Štadión bude slúžiť širokému spektru futbalistov od detí, cez mládežníkov až po profesionálnych hráčov. Využiť ho bude možné aj na usporiadanie rôznych kultúrno-spoločenských a športových podujatí. Prezident MFK Tatran Milan Mikušiak pripomenul, že rekonštrukcia sa podarila pri príležitosti 85. výročia založenia klubu. "Vzhľadovo aj funkčne patrí štadión k špičke na Slovensku v rámci druhej najvyššej futbalovej súťaže," skonštatoval.