Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Dobrovoľníci i školáci počas festivalu Zelenšie mesto vyčistia Vráble

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Popoludňajší program Festivalu Zelenšie mesto bude venovaný oslave Dňa Zeme.

Vráble 9. apríla (TASR) - Materské, základné a stredné školy vo Vrábľoch i viac ako 20 občianskych združení a spolkov, ktoré pôsobia v meste, sa zapoja do festivalu Zelenšie mesto. Ako informovali organizátori z občianskeho združenia Vráble, festival sa bude konať 20. apríla na nádvorí Starej octárne.

Dopoludňajší program s názvom Upracme Vráble bude vyhradený upratovaniu viacerých lokalít mesta. "Našou snahou je zapojiť do zberu odpadkov na verejných priestranstvách čo najviac ľudí z mesta. Cieľom nie je len upratať mesto Vráble, ale aj inšpirovať ostatných, aby si všímali svoje okolie. Minulý rok sa do upratovania Vrábeľ zapojilo vyše 1400 účastníkov a spoločne sa vyzbieralo 3,2 tony odpadu," uviedol Tibor Lieskovský zo združenia Vráble si ty.

Popoludňajší program Festivalu Zelenšie mesto bude venovaný oslave Dňa Zeme. "Jeho súčasťou bude prednáška o význame a výhodách dobrovoľníctva, Inštitút cirkulárnej ekonomiky sa vo svojej prednáške bude zasa zaoberať otázkou, či je cirkulárna ekonomika nástrojom na riešenie klimatickej krízy. V rámci kultúrneho programu festivalu sa jeho najmladší účastníci môžu tešiť na divadelné predstavenie Na Zemi dobre mi, ktoré príde odohrať Divadlo na hojdačke," doplnil Lieskovský.