Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej prinesú jarmok i sprievod

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej odštartuje v stredu maliarsky plenér a stavanie mája na Námestí baníkov, vo štvrtok (14. 5.) budú slávnosti pokračovať behom ulicami mesta.

Dobšiná 13. mája (TASR) - V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v stredu začína (15. 5.) v poradí už 30. ročník Dní mesta a turíčnych sviatkov. Päť dní trvajúce podujatie prinesie remeselný jarmok, kultúrny program, sprievodné aktivity i banícky sprievod mestom. TASR o tom informoval Juraj Karika z referátu primátora mesta.

Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej odštartuje v stredu maliarsky plenér a stavanie mája na Námestí baníkov, vo štvrtok (14. 5.) budú slávnosti pokračovať behom ulicami mesta. "Hlavný program je situovaný na piatok (17. 5.), keď námestie v Dobšinej ožije už od ranných do neskorých večerných hodín. Práve tam na pódiu postavenom pred historickou radnicou mesta vystúpi aj hlavný hudobný hosť," priblížil Karika. V piatok sa bude konať aj remeselný a predajný jarmok s ukážkami remesiel či slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva.

V sobotu (18. 5.) sa program presunie na dobšinské futbalové ihrisko, ktoré sa stane dejiskom majálesu. Pripravené tam budú športové, pohybové a vzdelávacie aktivity pre deti a mládež, ihrisko bude i štartom cyklotúry Dobšiná na kolesách a tiež pešej túry technikou nordic walking.

Dni mesta Dobšiná a Dobšinské turíčne sviatky vyvrcholia v nedeľu (19. 5.). "Tento deň sa začne zhromaždením pred baníckym domom, svätými omšami a službami Božími v miestnych kostoloch a tradičným baníckym sprievodom mestom s položením vencov k pätníkom a ocenením baníkov," priblížil Karika.