Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dobrovoľníci zorganizovali v Piešťanoch zbierku vecí na bazár

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Turanovič

Veci budeme do zbierky pridávať postupne v priebehu celého týždňa, takže každý deň sa objaví niečo, čo sa môže zísť, skonštatoval podpredseda združenia Miro Béreš.

Piešťany 24. novembra (TASR) - Hračky, kuchynské a domáce potreby, drogériu, knihy, elektroniku či nevynosenú obuv a čisté oblečenie vyzbierali dobrovoľníci počas nedele pred piešťanskými kostolmi. Z prinesených vecí sa od pondelka (25. 11.) vytvorí voľný bazár v priestoroch Denného centra Svornosť na Vážskej ulici v Piešťanoch. Ten bude trvať celý týždeň až do prvej adventnej nedele (1. 12.). Akciu už tretí rok zastrešuje občianske združenie Úsmev pre druhých. „Videli sme už minulý rok, že ľudia majú o zbierku veľký záujem. Naším cieľom je, aby sa veci zrecyklovali a boli užitočné aj iným," povedal jeden z iniciátorov podujatia Daniel Pekarovič.

Zbierka i bazár sú určené pre všetky rodiny bez rozdielu. Hlavnou myšlienkou podujatia je darovanie užitočných vecí medzi sebou, čím sa predíde zbytočnému plytvaniu peňazí v nákupných centrách v predvianočnom období a zároveň sa šetrí životné prostredie. „Veci budeme do zbierky pridávať postupne v priebehu celého týždňa, takže každý deň sa objaví niečo, čo sa môže zísť,“ skonštatoval podpredseda združenia Miro Béreš.

Občianske združenie v tomto roku oslovilo ďalšie organizácie v meste, ktorým vie vytriediť potrebné veci už vopred. „Kým v špeciálnej škôlke a materskom centre zháňajú zvukové hračky, trnavská charita privíta mužskú obuv, nohavice a bundy. V azylovom dome potrebujú drogériu a kuchynské potreby ako taniere, šálky či príbory. Oslovili sme aj mestský útulok, ktorý zháňa čistiace potreby, plastové vrecia či savé podložky pre psov,“ uviedol Béreš.