Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Chrípka zatvára v Nitrianskom kraji materské i základné školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 44,1 percenta zápalov prínosových dutín, 21,8 percenta zápalov pľúc a 34,1 percenta zápalov stredného ucha.

Nitra 26. januára (TASR) – Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji stále rastie. Počas štvrtého kalendárneho týždňa bolo z dôvodu zvýšenej chorobnosti zatvorených viacero základných a materských škôl.

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v končiacom sa týždni evidovaných 8439 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 1055 prípadoch. „Oproti minulému kalendárnemu týždňu to predstavuje nárast chorobnosti o 28,5 percenta,“ uvádza RÚVZ.

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 170 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 44,1 percenta zápalov prínosových dutín, 21,8 percenta zápalov pľúc a 34,1 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 76 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 63 percent lekárov pre dospelých. „Výchovno-vzdelávací proces bol prerušený v štyroch materských a troch základných školách v okresoch Levice, Topoľčany, Komárno a Nové Zámky,“ informoval o tom RÚVZ.