Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na Poliklinike Šustekova už lekári po havárii potrubia ordinujú

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zatopilo tri poschodia, čo sa dotklo chirurgického pavilónu, hematológie, obvodných a detských ambulancií a laboratória.

Bratislava 23. mája (TASR) – Na Poliklinike Šustekova v bratislavskej Petržalke už lekári po minulotýždňovej havárii vodovodného potrubia ordinujú. Pre TASR to potvrdila lekárka a petržalská miestna poslankyňa Iveta Plšeková s tým, že väčšina lekárov začala ordinovať ešte začiatkom tohto týždňa.

"Niektorí lekári pracujú ešte v skrátenom režime, ale fungujú. V stredu bola aj technická obhliadka budovy so zástupcami poisťovne. Riešia sa škody, ktoré vznikli. Tie sú hlavne na majetku polikliniky. Sú to steny, stropy, podlahy," spresnila Plšeková.

V piatok 17. mája bol podľa jej slov v Poliklinike Šustekova havarijný stav pre prasknuté vodovodné potrubie. Zatopilo tri poschodia, čo sa dotklo chirurgického pavilónu, hematológie, obvodných a detských ambulancií a laboratória.

"Ambulancie boli počas víkendu vysušené, vyvetrané, voda odčerpaná a už plne pracujú. Jediná ambulancia, ktorá nepracovala, bola hematológia, pretože tam boli škody najväčšie. Hlavne na strope, ktorý bol poškodený. Našťastie nie sú poškodené kartotéky pacientov či počítače lekárov," podotkla Plšeková.