Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Projekty participatívneho rozpočtu Banskej Bystrice treba podať online

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

S cieľom spopularizovať participatívny rozpočet a priniesť o ňom medzi ľudí čo najviac informácií organizuje samospráva v jednotlivých mestských častiach stretnutia s obyvateľmi.

Banská Bystrica 20. mája (TASR) - Banskobystrická samospráva spustila ďalší ročník participatívneho rozpočtu a všetci záujemcovia s dobrým nápadom môžu svoje projektové návrhy podávať do 30. júna. Novinkou tohto roka je možnosť podať projekt už len elektronickou formou prostredníctvom platformy, cez ktorú sa vlani realizovalo aj prvé online hlasovanie o víťazných projektoch. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

"Podávanie projektov elektronickou formou je možné prostredníctvom online platformy DECIDIM na odkaze https://spolupracovna.banskabystrica.sk/. Potrebná je registrácia a následné vyplnenie formulára, ktorý kopíruje papierovú verziu na predkladanie projektov z predchádzajúcich rokov," uviedla Marhefková.

S cieľom spopularizovať participatívny rozpočet a priniesť o ňom medzi ľudí čo najviac informácií organizuje samospráva v jednotlivých mestských častiach stretnutia s obyvateľmi. "Sú určené pre všetkých, ktorých zaujíma, ako môžu skvalitniť svoje okolie alebo rozvíjať komunitu prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Vítaní sú aj tí, ktorí sa chcú poradiť o svojom projektovom zámere, kedy a akým spôsobom ho môžu podať," doplnila vedúca referátu participácie a inovácie v oblasti otvoreného spravovania Soňa Kariková.

Stretnutia sa začínajú na sídlisku Sásová 27. mája a do 11. júna sa postupne uskutočnia aj na ďalších.