Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival Barbakan prinesie Večer výnimočných svetových videoklipov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

V stredu premietnu úspešný slovenský film Čiara, ktorý vlani uspel na prestížnom festivale v Karlových Varoch a dočkal sa úspechu aj v slovenských kinách.

Banská Bystrica 16. októbra (TASR) – V meste pod Urpínom odštartovalo v utorok jedno z najstarších multižánrových podujatí na Slovensku festival Barbakan. Jeho úvod patril vernisáži výstavy Les na katedre maľby Fakulty výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici.

Ako za organizátorov uviedol Ján Papač, festival bude aj tento rok nielen o hudbe a výtvarnom umení, ale aj o filmoch. V stredu premietnu úspešný slovenský film Čiara, ktorý vlani uspel na prestížnom festivale v Karlových Varoch a dočkal sa úspechu aj v slovenských kinách.

"Banskú Bystricu čaká 18. októbra v Záhrade Večer výnimočných svetových videoklipov. Na rad sa dostanú aj kúsky od kapely Radiohead, Audio Bullys, Skrillexa, muža skrývajúceho sa za pseudonymom Aphex Twin a mnoho ďalších vecí s tradične pútavým komentárom Petra Konečného. V piatok a v sobotu vystúpia kapely Says, Nvmeri, projekt Longital Suita a v Klube 77 i Malalata Balkan Bashavel," informoval Papač.