Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

HRABKO: Bývalý generálny prokurátor pozná postup a procesy

Juraj Hrabko v TABLET.TV Foto: TASR

Považujem za správne, že pán Mazurek bol odsúdený, povedal Hrabko.

Bratislava 18. januára (Teraz.sk) - Bývalý generálny prokurátor určite dobre pozná postup orgánov činných v trestnom konaní, aj keď je iné, že teraz sa ho to priamo dotýka. V diskusii na Tablet.tv to na margo kauzy Dobroslava Trnku povedal publicista Juraj Hrabko.

Podnikateľ Marian Kočner podľa neho dokumentoval aj ľudí jemu blízkych. „Robil to naozaj až s archívnou presnosťou. A už teraz je značná spoločenská objednávka na to, aby bol odsúdený,“ povedal Hrabko,

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik koncom minulého roka zrušil uznesenie o obvinení expremiéra Roberta Fica (Smer-SD) za výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka pre jeho vyjadrenia o Rómoch. Vyšetrovateľ má vo veci konať a rozhodnúť znova.




„V prvom rade, považujem za správne, že pán Mazurek bol odsúdený. Rozhodnutie považujem za spravodlivé, na rozdiel od obvinenia Roberta Fica, ktorý veľmi dobre vedel, čo hovorí a dával si pozor, aby nenaplnil skutkovú podstatu trestného činu. V prípade výroku, ktorý Robert Fico predniesol si myslím, že ide o nadprácu vyšetrovateľa a nemyslím si, že by ho za tento výrok nejaký súd odsúdil, ak by sa to tam dostalo,", povedal Hrabko.

„To isté si myslím o finančnom dare pána Kotlebu pre tie rodiny, toto ešte nie je podľa mňa za čiarou. Respektíve, ak to je za čiarou, nie je to za čiarou zákonnosti. Ak by sa preukázalo, že pán Kotleba prihodil nejakú sumu, aby to dorovnal na tých problematických 1488 eur, to by bolo iné. Ale nepredpokladám, že sa toto niekedy dokáže,“ dodal..