Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade začali s odpratávaním zhoreniska na Levočskej ulici

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ničivý požiar v marci, ktorý spôsobili neuhasené cigarety, mal za následok škody vo výške takmer 200.000 eur.



Poprad 13. mája (TASR) – V bývalej budove nocľahárne na Levočskej ulici v Poprade došlo začiatkom marca k rozsiahlemu požiaru. Ruiny budovy v týchto dňoch pomaly miznú. Mesto na odpratávanie zhoreniska minie symbolické jedno euro.

Ničivý požiar spôsobený neuhasenými cigaretami a nedbalosťou spôsobil mestu škody vo výške takmer 200.000 eur. Bývalú budovu nocľahárne plamene počas požiaru úplne zničili, a tak samospráva pristúpila k odpratávaniu zhoreniska.

Našťastie sa pri tejto nehode nikomu nič nestalo. Budova bola poistená, riešime ju z hľadiska poisťovacej udalosti. Mesto je 90 percent vlastníkom podielu v tejto budove,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Ako doplnil, s odpratávaním mestu pomôže firma Brantner. „Dohodli sme sa nimi, že to upracú za symbolické jedno euro,“ vysvetlil. Na zhorenisku sa postupne rozoberie železo, ktoré sa tam nachádza, či drevené časti. Následne potom sa prejde k odstráneniu nebezpečných častí, ako je azbest. Po úplnom odprataní by sa mala plocha zatrávniť.

Podľa primátora by nový azylový dom mohol vzniknúť aj na Štefánikovej ulici. Budova, v ktorej by chcel primátor zriadiť novú nocľaháreň, je v zlom stave a navyše nie je v správe mesta.