Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Osadnom policajti zadržali 12 nelegálnych migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Ide o šiestich štátnych príslušníkov Afganistanu, štyroch ľudí z Mjanmarska a dvoch z Bangladéša bez cestovných dokladov.

Osadné 4. októbra (TASR) – Celkovo dvanásť migrantov kontrolovala cudzinecká polícia vo štvrtok (3. 10.) popoludní v obci Osadné v okrese Snina. Podľa hovorkyne Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesy Kopernickej ide o šiestich štátnych príslušníkov Afganistanu, štyroch ľudí z Mjanmarska a dvoch z Bangladéša bez cestovných dokladov.

"Po predvedení cudzincov na oddelenie cudzineckej polície v Michalovciach bolo zistené, že jeden Afganec a jeden Mjanmarčan sú maloleté osoby bez sprievodu. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja odovzdaní pracovníkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach a boli umiestnení v centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach," uviedla Kopernická.

Zvyšných desať cudzincov prejavilo podľa jej slov úmysel požiadať o azyl na území Slovenskej republiky. Boli preto prevezení do azylového zariadenia v Humennom, kde sa podrobia azylovej procedúre.