Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Bežci z mesta môžu svojím štartom podporiť charitatívny projekt

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

V minulom roku sa na štart oboch pretekov postavilo 132 bežcov, najviac za posledných 30 rokov.

Stropkov 7. mája (TASR) – Stropkovskí bežci finišujú s prípravami na 36. ročník Stropkovskej desiatky, prvého polmaratónu v Prešovskom kraji. Okrem dlhšej trate si bežci môžu zasúťažiť aj na desaťkilometrových pretekoch. Domáci bežci môžu svoje štartovné venovať na charitatívny účel. Preteky sa uskutočnia v nedeľu 8. mája.

Trasy oboch behov sa začínajú aj končia na Námestí SNP. Polmaratónska trať smeruje zo Stropkova cez Chotču do Bukoviec a späť, obrátka 10-kilometrového behu je na polceste v Chotči. V minulom roku sa na štart oboch pretekov postavilo 132 bežcov, najviac za posledných 30 rokov. „Nasledujeme príklad veľkých bežeckých podujatí v Košiciach či v Prahe, kde majú štartujúci možnosť podporiť dobročinnú myšlienku a svojou účasťou pomôcť tým, ktorí to potrebujú najviac. V spolupráci s Domom detí Božieho milosrdenstva sme spustili projekt zameraný na motiváciu domácich bežcov, Stropkovčanov. Každý, kto sa rozhodne postaviť na štart 10-kilometrového behu alebo polmaratónu, môže pri registrácii nahlásiť, že jeho štartovné chce darovať domčeku. Na dobročinný beh je vyčlenených 30 štartových čísel," priblížil predseda Klubu bežcov zo Stropkova Štefan Kmiť.

Štartuje sa o 11.00 h z námestia. „Tretíkrát budú štartovať aj najmladší bežci v rámci Detského behu pre mamičku, ktorý sa začína o 11.05 h. Bonusom pre všetkých je popreteková regenerácia v krytej plavárni,“ doplnil Kmiť.