Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prvé deti v Prešove a v Poprade sa narodili neskôr ako v Košiciach

Lekári na klinike úrazovej chirurgie FNsP J. A. Reimana Prešov mali počas prvej noci roku 2014 relatívne pokojnú službu.

Prešov/Poprad 1. januára (TASR) – Prvé deti v Prešove a v Poprade sa narodili o čosi neskôr ako v Košiciach, kde vo Fakultnej nemocnici L.Pasteura na Rastislavovej ulici prišla na svet malá Dorotka už minútu po polnoci. Prvé novorodeniatko vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J.A. Reimana v Prešove sa v novom roku narodilo o 4.35 h, volá sa Boris a je to Prešovčan.

"Pokiaľ sa v inej nemocnici nenarodil iný Prešovčan, tak je prvým v novom roku. Chlapček je zdravý, má 52 centimetrov a 3580 gramov," uviedol pre TASR námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť pre nechirurgické odbory FNsP v Prešove Ján Černák. Mamička je druhorodička.

Lekári na klinike úrazovej chirurgie FNsP J. A. Reimana Prešov mali počas prvej noci roku 2014 relatívne pokojnú službu. "Do 7. hodiny ráno ošetrili 13 pacientov. U väčšiny z nich išlo o tržné rany a pomliaždeniny. U mnohých úradoval alkohol. Jeden pacient bol ošetrený po manipulácii s pyrotechnikou, našťastie si ani jedno zo zranení nevyžiadalo operačný zákrok," doplnila hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

V druhom najväčšom meste v Prešovskom kraji, v Poprade, sa prvá Popradčanka Layla narodila krátko po 6. hodine. "Narodila sa o 6.12 h, takže na seba nechala trochu dlhšie čakať, má 2780 gramov a 50 centimetrov, je zdravá, mamička Katarína bola prvorodička," informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s., Sylvia Galajda s tým, že malá Layla mala za sebou okolo 9. hodiny už druhé raňajky.