Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Stakčíne ponúka svoje služby najvýchodnejší slovenský hotel

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Zaujímavosťou tohto zariadenia je jeho poloha.

Stakčín 12. januára (TASR) - K najväčším turistickým lákadlám sninského regiónu sa zaraďujú tamojšie drevené kostolíky, neporušená príroda Národného parku (NP) Poloniny či observatórium na Kolonickom sedle s mimoriadne priaznivými podmienkami pre pozorovanie nočnej oblohy. V spomínanej oblasti sa nachádza zopár najvýchodnejšie položených hotelov na území Slovenska.

"Náš hotel sa nachádza v obci Stakčín, ktorá je akousi vstupnou bránou do Národného parku Poloniny. Ponúkame turistiku, cykloturistiku, jazdu na koňoch i možnosti poľovačky a rybačky," informoval TASR manažér hotela Armales Roman Zuščak.

Zaujímavosťou tohto zariadenia je jeho poloha. Je najvýchodnejšie položeným hotelom na Slovensku. Smerom na východ sa nachádza už iba zopár penziónov, a to napríklad v obciach Ulič či Nová Sedlica.

Zaujímavosťou stakčínskeho hotela je okrem už zmienenej polohy, jeho výstava historických zbraní a ďalších predmetov, ktoré sú spomienkou na niekdajšie vojnové udalosti v okolí Sniny. Hotel poskytuje stravovacie služby vo svojej reštaurácii a ubytovanie s kapacitou 40 lôžok. Najbližšie hotely ležia smerom na západ v sedem kilometrov vzdialenom meste Snina.

Stakčín s neďalekou vodárenskou nádržou Starina, Národným parkom Poloniny či nedávno zrekonštruovanými Sninskými rybníkmi je zároveň vhodným východiskovým bodom pre cezhraničnú turistiku. Obľúbený je napríklad priesmyk Ruské sedlo, ktorí využívajú cyklisti pri výletoch do Poľska. Pri cestách na Ukrajinu volia najčastejšie hraničný priechod Ubľa - Malyj Bereznyj. Od Stakčína je vzdialený iba 20 kilometrov.