Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Do súťaže Do práce na bicykli sa v Prešove zapojilo 114 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Po necelom týždni súťaženia Prešovčania spolu najazdili viac ako 2330 km, čím prírodu ušetrili od 602 kg CO2.

Prešov 8. mája (TASR) – Do celoslovenskej súťaže Do práce na bicykli, ktorej cieľom je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v mestách, sa v Prešove zapojilo 35 tímov. Počas prvého týždňa je na prvom mieste tím Rojobike, ktorý najazdil viac ako 320 km.

„Celkovo 114 ľudí, tvoriacich 35 tímov, sa rozhodlo v Prešove v tomto roku zapojiť do 5. ročníka celoslovenskej súťaže Do práce na bicykli. Počas mesiaca máj tak nechajú svoje auto v garáži a za svojou prácou sa budú presúvať pomocou bicykla,“ informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

Po necelom týždni súťaženia Prešovčania spolu najazdili viac ako 2330 km, čím prírodu ušetrili od 602 kg CO2. „Medzi zapojenými tímami je zatiaľ na prvom mieste Rojobike s 322 kilometrami, pričom ich člen Viliam Sarossy už najazdil 184,7 kilometra,“ uviedla hovorkyňa mesta.

Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do nej zaregistrovali a potvrdili, že v rámci kampane budú na cestu do práce využívať bicykel a výsledky budú zapisovať do registračného systému.