Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Poprad: Mestská polícia organizuje bezplatný kurz sebaobrany pre ženy

Ilustračné foto Foto: TASR - Oliver Ondráš

Absolventky kurzu získajú iný pohľad na boj a ochranu pred útočníkom po stránke fyzickej ale i psychickej.

Poprad 24. februára (TASR) – Mestská polícia v Poprade v rámci preventívno-bezpečnostnej činnosti pripravuje bezplatný kurz sebaobrany pre ženy.

"V priebehu ôsmich týždňov účastníčky zvládnu základy sebaobrany v tej najjednoduchšej forme, najmä nácvikom obranných a vyslobodzovacích techník, pádov a pohybov v bojovom postoji," informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Absolventky kurzu získajú iný pohľad na boj a ochranu pred útočníkom po stránke fyzickej ale i psychickej.

"Naším zámerom je pôsobiť preventívne a naučiť ženy základné prvky sebaobrany, ktoré im v prípade kritických situácií môžu byť užitočné. Zručnosti nadobudnuté v kurze budú dobrým základom pre väčšiu sebadôveru a šancu zvládnuť útoky agresorov," doplnil náčelník Mestskej polície v Poprade Štefan Šipula. Inštruktorom kurzu bude tréner karate a cvičiteľ sebaobrany Ján Glatz a trénerka džuda Andrea Kundisová. Záujemkyne o kurz sebaobrany sa môžu prihlásiť prostredníctvom prihlášky uverejnenej na webovej stránke mesta do 1. apríla.