Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Mamy z celého okresu prešli popradským námestím symbolickú míľu

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Akciu prišiel podporiť aj primátor mesta Poprad Jozef Švagerko a viceprimátor Igor Wzoš.

Poprad 7. mája (TASR) – Najväčšou celonárodnou oslavou Dňa matiek na Slovensku je podujatie Míľa pre mamu. Na popradskom námestí sa dnes popoludní zišlo množstvo matiek s deťmi, ale aj otcov, aby sviatok mám podporili.

Organizátorom podujatia v podtatranskej metropole je Materské centrum Bambino, ktoré sa aj tento rok snažilo do programu zapojiť čo najviac detí. Na pódiu sa vystriedali tanečníci, speváci či deti z mestských materských škôl. Akciu prišiel podporiť aj primátor mesta Poprad Jozef Švagerko a viceprimátor Igor Wzoš.

Podľa slov jednej z popradských organizátoriek podujatia Zoje Šimanovskej je Míľa pre mamu úctou všetkým mamám, či už ide o staršie alebo mladšie ročníky. „Hlavnou myšlienkou podujatia je, aby si mamičky s kočiarmi, so staršími deťmi, ale aj s oteckami prešli jednu míľu. Tá popradská smeruje od medzikostolia celým Námestím svätého Egídia,“ uviedla Šimanovská.

V roku 2014 sa v Poprade do akcie zapojilo 854 registrovaných účastníkov. Vlani symbolickú míľu prešlo popradským námestím 631 ľudí.