Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Poprad má projekt, ktorý má vyriešiť problém so záplavami v Strážach

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko . Foto: TASR - Oliver Ondráš

Popod mestskú časť Stráže vedie historický kanál. Vedenie mesta v súčasnosti hľadá odborníkov, ktorí by ho dokázali zrekonštruovať.


Poprad 12. mája (TASR) – Samospráva mesta Poprad pokročila v riešení problému so záplavami, ktoré roky trápia mestskú časť Stráže. V týchto dňoch dostalo vedenie mesta projekt, ktorý by mal problémovú oblasť v meste vyriešiť.

Problém sa rieši z hľadiska hrádze ponad Stráže, kde vzniká veľký lievik, čo sa týka dažďovej vody. V rámci územného plánu riešime aj Hozelecký potok, kde by mala byť vybudovaná retenčná nádrž,“ vysvetlil primátor Popradu Jozef Švagerko. Podľa neho ide o čiastkové práce, ktoré by po vybudovaní mali najmenšej mestskej časti Popradu pomôcť.

Popradský primátor poznamenal, že popod Stráže vedie historický kanál. Vedenie mesta v súčasnosti hľadá odborníkov, ktorí by ho dokázali zrekonštruovať. „Dosadiť vypadnuté kamene a opraviť ho tak, aby tam nedochádzalo k upchatiu a vytopeniu,“ dodal Švagerko.

Zároveň doplnil, že v tomto prípade sa nemôže vedenie mesta pozerať na peniaze, ale musí riešiť situáciu, ktorá je nevyhnutná. Podľa jeho slov chcú chrániť nielen majetky, ale aj životy občanov.