Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Pojednávanie s obžalovaným exkňazom bude pokračovať v auguste

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bývalého kňaza zo sexuálneho zneužívania obvinila iná žena už v roku 2001. Obvinenia však potom stiahla s tým, že si ich vymyslela.

Humenné 23. mája (TASR) – Na Okresnom súde v Humennom dnes pokračovalo pojednávanie s bývalým kňazom Antonom P., ktorý čelí obžalobe zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania. Obeťou mala byť ešte ako dieťa dnes 26-ročná žena zo severovýchodu Slovenska. Obžalovaný pred súdom uviedol, že nie je vinný. Zároveň potvrdil, že s poškodenou má syna.

Žena vo výpovedi, ktorú na pojednávaní prečítala prokurátorka, uviedla, že s obžalovaným sa spoznala v čase, keď bola žiačkou šiesteho ročníka, keď začala v škole navštevovať hodiny rímskokatolíckeho náboženstva. Ďalej uviedla, kedy a ako došlo k sexuálnemu zneužitiu a neskôr aj k znásilneniu. Podľa jej slov to bolo v čase, keď ešte nedovŕšila vek 15 rokov. Žena nemá k dispozícii žiadne dôkazy, ktoré by jej obvinenia potvrdili a trestné oznámenie sa rozhodla podať po viacerých návštevách u psychológa.

Vzhľadom na to, že sa nedostavili viacerí svedkovia, dnešné hlavné pojednávanie odročili na 22. augusta.

V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Bývalého kňaza zo sexuálneho zneužívania obvinila iná žena už v roku 2001. Obvinenia však potom stiahla s tým, že si ich vymyslela.