Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Pod Tatrami budú Majstrovstvá sveta národov v love rýb

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Už v septembri 2015 sa vo Svite konal medzinárodný turnaj v love pstruhov Trout union cup 2 Slovakia 2015, ktorý bol zároveň prípravou na toto podujatie.

Svit 20. mája (TASR) – Na rieke Poprad na území mesta Svit sa budúci týždeň od 26. mája do 29. mája uskutoční športové podujatie svetového významu. Pod Tatrami sa budú konať Majstrovstvá sveta národov v love rýb udicou na prívlač, teda lov dravých rýb z brehu. Na podujatí sa zúčastní takmer 20 štátov z celého sveta.

Majstrovstvá sveta národov v love rýb udicou na prívlač budú sa začnú 26. mája o 17.00 h na Námestí Jána Antonína Baťu vo Svite. V dňoch 28. mája a 29. mája budú prebiehať preteky na rieke Poprad so zázemím v areáli Koliby. „Pre celú SR je česť usporiadať toto podujatie, ktoré je ocenením cieľavedomej práce a úspechov Slovenského rybárskeho zväzu na medzinárodnom poli. Od roku 1999 sme na Slovensku úspešne zorganizovali deväť významných medzinárodných podujatí v športovom rybolove, naposledy to boli 35. Majstrovstvá sveta klubov v love rýb udicou na plávanú, ktoré sa konali v Žiline na rieke Váh v tomto roku,“ uviedol tajomník Slovenského rybárskeho zväzu Luboš Javor.

Už v septembri 2015 sa vo Svite konal medzinárodný turnaj v love pstruhov Trout union cup 2 Slovakia 2015, ktorý bol zároveň prípravou na toto podujatie. Najlepšie sa darilo slovenským reprezentačným tímom, ktoré v rámci súťaže vyzbierali najviac pódiových ocenení a celkovým víťazom sa stal Peter Horňák.

Organizátorom podujatia je Slovenský rybársky zväz v spolupráci s Miestnou organizáciou Slovenského rybárskeho zväzu vo Svite. Podujatie sa uskutoční aj s podporou mesta Svit.