Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Po Medzilaborciach bude premávať vyhliadkový vláčik

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Okrem toho mesto zakúpi tri nové autobusové zastávky a nainštaluje elektronické tabule s odchodmi vlakov a autobusov.

Medzilaborce 7. novembra (TASR) – Spolufinancovanie projektu cezhraničnej spolupráce schválili poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Medzilaborciach na svojom štvrtkovom zasadnutí. Mesto vďaka nemu plánuje zakúpiť turistický vyhliadkový vláčik, tri nové autobusové zastávky a nainštalovať elektronické tabule s odchodmi vlakov a autobusov.

Ako uvádza dôvodová správa k uzneseniu, ktorým dali poslanci projektu zelenú, modernizácia infraštruktúry pre multimodálnu dopravu v Krosne a Medzilaborciach je dielom Operačného programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014 - 2020. Vedúcim partnerom v ňom je mesto Krosno, projektovým partnerom sú Medzilaborce.

Celkový rozpočet projektu predstavuje sumu 364.308 eur. Päťpercentné spolufinancovanie, ku ktorému sa medzilaborecká samospráva vo štvrtok zaviazala, predstavuje 18.215,40 eura. Turistický vyhliadkový vláčik by mal mať kapacitu 40 osôb, dopravné informačné tabule plánuje mesto nainštalovať tak na veľkej, ako i malej autobusovej stanici.