Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Cit, vôľa a skúsenosti sú sloganom kandidátky na primátorku Prešova

Prešov, ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na kampani Andrey Turčanovej sa podieľajú aj dobrovoľníci.

Prešov 13. októbra (TASR) – Kandidátka na primátorku mesta Prešov za koalíciu KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd, NOVA, OĽaNO, OKS oznámila, akou formou bude viesť svoju kampaň. Volebný slogan Andrey Turčanovej je Cit, vôľa a skúsenosti. Na kampani sa budú podieľať najmä dobrovoľníci.

„Môj slogan je zhrnutím toho, že pôsobím v sociálnej sfére, kde pracujem s ľuďmi, musím ich počúvať a snažím sa nachádzať pre nich riešenia. Preto vôľa pre hľadanie riešení. Skúsenosti odzrkadľujú viac ako 20-ročné pôsobenie v sociálnej sfére a viac ako 8-ročné pôsobenie v komunálnej politike,“ povedala Turčanová na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove.

Za sebou má aj 29 poslancov do mestských častí v Prešove. Z nich je 16 z KDH, 11 z SDKÚ-DS a dvaja z Mosta-Híd. Tí by ju po prípadnom vstupe do komunálnej politiky podporovali v mestskom parlamente. Najmladší z kandidátov na poslancov je 25-ročný Richard Korpáš a najstarší 71-ročný Vasiľ Janko. Priemerný vek uchádzačov na post poslancov je 46 rokov.

Celý volebný program predstaví Andrea Turčanová 29. októbra a voličov nechce presvedčiť veľkou kampaňou, ale svojou osobnosťou. Denne chodí od dverí k dverám a rozpráva sa s Prešovčanmi o ich bežných problémoch. Do kampane chce investovať 30.000 eur. Ide o financie od strany a podporovateľov, no i vlastné úspory. Má tiež vytvorený darcovský účet, na ktorý jej prispievajú sympatizanti. Momentálne má v meste osem billboardov a dva megabordy. Počet týchto pútačov sa zvýši až v ostrej kampani.

„Prešovčania riešia problémy ako rozbitý chodník, nepokosená tráva či to, že sa o nich mesto nestará, keď sú v núdzi. V prvom rade sa musia Prešovčania cítiť, že sú tu doma. A musia byť hrdí na toto mesto, až potom sa môžeme púšťať do veľkých projektov,“ uviedla Turčanová. Naznačila tiež, že je otvorená akýmkoľvek rokovaniam s inými kandidátmi o ich podpore.