Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

K horárni pod Muráňom v Javorovej doline je sťažený prístup

Ilustračné foto Foto: TASR

Dôvodom je rekonštrukcia dreveného mosta spájajúceho dva brehy toku Javorinka.

Tatranská Lomnica 13. mája (TASR) – Dostať sa k horárni pod Muráňom v Javorovej doline bude pre turistov oddnes zložitejšie. Dôvodom je rekonštrukcia dreveného mosta spájajúceho dva brehy toku Javorinka.

„Modro značený turistický chodník však prerušený nebude. Dodávateľ prác už v blízkosti mosta, ktorý začnú dnes rozoberať, vybudoval provizórnu lavicu. Turisti si budú môcť vychutnať pohľady na Muráň i Vysoké Tatry z Náučnej geologickej plochy, ktorá zostane prístupná,“ informovala koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Lenka Burdová.

Ako doplnila, tak dočasné provizórne premostenie nie je vhodné na prejazd invalidných vozíkov. „Do ukončenia rekonštrukcie mosta môžu osoby s ťažkým zdravotným postihnutím využiť niektorú zo zvyšných siedmich bezbariérových trás, ktoré sa nachádzajú na území TANAP-u,“ vysvetlila Burdová.

Do 15. júna trvá na území národného parku sezónna uzávera značkovaných turistických chodníkov. „Preto modro značený turistický chodník prechádzajúci Zadnými Meďodolmi do Kopského sedla, rovnako ako zelená značka turistického chodníka vedúceho Javorovou dolinou, je od horárne pod Muráňom až do tohto dňa uzavretý,“ informovala.