Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Horskí záchranári pomáhali skialpinistke

Na snímke pohľad z Lomnického štítu na panorámu centrálnych Tatier vo Vysokých Tatrách 18. januára 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Po ošetrení v sprievode záchranárov ďalej pokračovala lanovkou na medzistanicu Štart a do Tatranskej Lomnice, kde bola odovzdaná privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

Vysoké Tatry 18. januára (TASR) – Horskí záchranári z Vysokých Tatier pomáhali v sobotu popoludní poľskej skialpinistke, ktorá si pravdepodobne vykĺbila rameno pod Lomnickým sedlom. Nachádzala sa na zjazdovej trati, ktorá momentálne nie je v prevádzke. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

„Horskí záchranári vykonávajúci lyžiarsku službu na Skalnatom plese požiadali personál lyžiarskeho strediska o pomoc pri transporte zranenej. Na miesto sa dostali za pomoci snežného pásového vozidla, ktorým zranenú previezli ku kabínkovej lanovke na Skalnatom plese,“ uvádza s tým, že po ošetrení v sprievode záchranárov ďalej pokračovala lanovkou na medzistanicu Štart a do Tatranskej Lomnice, kde bola odovzdaná privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.