Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Zlatomoravskí aktivisti zabezpečia potravinovú pomoc pre ľudí v núdzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prvý charitatívny projekt spustili aktivisti na začiatku tohto roka.

Zlaté Moravce 16. februára (TASR) – Skupina zlatomoravských aktivistov poskytne potravinovú pomoc ľuďom v núdzi. Potraviny budú určené pre deti v náhradnej rodinnej starostlivosti, fyzické osoby, ktoré sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a príspevku k dávke, osoby na hranici životného minima a tiež poberatelia dôchodku, ktorého výška nepresahuje 305 eur. Aktivisti plánujú spustiť projekt 23. februára.

"Charitatívnu pomoc, prostredníctvom ktorej chceme poskytnúť potraviny pre ľudí v núdzi, sme získali od darcu. Ak budú mať ľudia o tento projekt záujem, plánujeme osloviť obchodné reťazce v našom meste a rozvinúť pomoc pre väčšie množstvo záujemcov," informoval zástupca aktivistov z občianskeho združenia ZMena Michal Cimmermann.

Prvý charitatívny projekt spustili aktivisti na začiatku tohto roka. V rámci Tepla domova získali ľudia zo sociálne slabších rodín drevené palety na vykurovanie svojich domov. Nový projekt potravinovej pomoci bude fungovať na rovnakej báze. "Ak niekto potravinovú pomoc sám potrebuje alebo má vo svojom okolí ľudí, ktorí ju nutne potrebujú, stačí kontaktovať členov občianskeho združenia. Množstvo darovaných potravín na osobu bude prideľované podľa potreby," skonštatoval Cimmermann.