Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Výstava Novembrová Praha pripomenie Nežnú revolúciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Autor diel Igor Boháč na svojich fotografiách zachytáva revolučné dni roku 1989 v hlavnom meste vtedajšieho Československa.

Nitra 14. novembra (TASR) – V šalianskej Galérii Focesa vo štvrtok sprístupnia výstavu fotografií s názvom Novembrová Praha. Autor diel Igor Boháč na svojich fotografiách zachytáva revolučné dni roku 1989 v hlavnom meste vtedajšieho Československa.

Výstava je súčasťou Týždňa slobody, v rámci ktorého si Šaľania pripomínajú 30. výročie Nežnej revolúcie. Vystavené fotografie zobrazujú dianie v Prahe, ktorú fotograf Igor Boháč navštívil na pozvanie priateľov koncom novembra roku 1989. „V Prahe začali manifestácie, ktoré skončili až úspešnou revolúciou. Vytiahol som fotoaparát a cvakol pár záberov. Zostala mi pamiatka, s ktorou sa teraz chcem podeliť. Niekedy stačí jeden záber, ktorý vypovie všetko,“ povedal Boháč.

Ako pripomenul Miroslav Demín z komisie kultúry pri šalianskom mestskom zastupiteľstve, výstava potrvá do 10. decembra. „Verejnosť a študenti základných a stredných škôl môžu expozíciu navštíviť v pracovných dňoch a počas sobôt, vstup je voľný,“ dodal Demín.