Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Vráble schválili bezplatný prenájom pre sociálny šatník

Vráble sú mesto ležiace v Nitrianskom kraji. Vráble sú prvýkrát písomne doložené v roku 1265 ako Verebel. Na snímke fara v meste Vráble. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hľadaním vhodných priestorov pre SČK sa vrábeľská radnica zaoberala už dlhšie.

Vráble 21. apríla (TASR) – Sociálny šatník Slovenského Červeného kríža (SČK) vo Vrábľoch bude sídliť v priestoroch Kina Tatra. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní. Zastupiteľstvo odsúhlasilo bezplatný prenájom priestorov, v ktorých miestny spolok SČK plánuje vykonávať zber a výdaj šiat v rámci sociálneho šatníka a tiež skladovať svoje zdravotnícke pomôcky a figuríny.

Hľadaním vhodných priestorov pre SČK sa vrábeľská radnica zaoberala už dlhšie. "Po dlhom období dočasných riešení sa našiel priestor, ktorý by mohol trvalo slúžiť na účely sociálneho šatníka. Je to miestnosť nachádzajúca sa na prízemí Kina Tatra, ktorá v súčasnosti nie je účelne využitá," uvádza sa v schválenom materiáli. Ako sa v stanovisku magistrátu pripomína, SČK pomáha pri riešení problémov sociálne slabších občanov a aktívne zabezpečuje zdravotnú starostlivosť na rôznych spoločenských podujatiach v meste. Aj preto radnica prišla s návrhom schváliť bezplatný prenájom priestorov pre miestny odbor SČK ako prípad hodný osobitného zreteľa.