Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitre odovzdali do užívania 35 nových nájomných bytov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

V Nitre sa za posledných 20 rokov postavilo viac ako 750 bytov, čo ju vo výstavbe podľa štatistík zo Štátneho fondu rozvoja bývania radí na druhé miesto medzi krajskými mestami.

Nitra 25. októbra (TASR) – Nitrianska radnica v piatok oficiálne odovzdala do užívania 35 nových nájomných bytov v zrekonštruovanom objekte na Hlbokej ulici. Budova má kapacitu 80 nájomníkov, byty v nej sú prednostne určené ako prvé štartovacie bývanie pre mladých ľudí.

Náklady na bytový dom na Hlbokej ulici presiahli jeden milión eur. „Investíciu financoval 40 percentami štát cez Ministerstvo dopravy a výstavby SR, ďalších 60 percent dodal Štátny fond rozvoja bývania,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

V Nitre sa za posledných 20 rokov postavilo viac ako 750 bytov, čo ju vo výstavbe podľa štatistík zo Štátneho fondu rozvoja bývania radí na druhé miesto medzi krajskými mestami. Bytov je však podľa viceprimátora Daniela Balka aj tak málo. „Vieme, že Nitra momentálne zažíva boom a takýchto bytov je nedostatok. Aj preto pripravujeme projekty dostupného bývania s tým, že máme záujem o to, aby mladí ľudia zostávali bývať v Nitre a nie v okolitých obciach,“ dodal Balko.