Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Štúrovo rozšíri kúpalisko Vadaš o celoročné wellness centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

V najbližších dňoch by sa mal začať proces výberového konania na dodávateľa akcie.


Štúrovo 17. apríla (TASR) – Mesto Štúrovo ako jediný spoločník firmy VADAŠ, s.r.o., sa rozhodlo rozšíriť termálne kúpalisko v Štúrove o nový wellness v hoteli Thermal. Jeho výstavbou chce dosiahnuť zvýšenie návštevnosti aj mimo letnej turistickej sezóny.

„Výstavba wellness jednotky otvára celkom nový segment trhu. V prvom rade očakávame rapídne zvýšenie počtu ubytovaných hostí v hoteli, budú však vítaní aj externe ubytovaní návštevníci. Očakávame, že wellness spolu s ďalšími produktmi cestovného ruchu potiahne zamestnanosť v regióne a posilní jeho pozíciu na trhu,“ zdôvodnil rozhodnutie, ktoré podporili aj členovia dozornej rady spoločnosti, primátor Eugen Szabó.

Podľa primátora sa záujem o cestovný ruch na Slovensku zvyšuje, výnimkou nie je ani termálne kúpalisko Vadaš. „V minulom roku boli dosiahnuté doposiaľ len vysnívané méty. Bol zaznamenaný najvyšší počet vstupov na termálne kúpalisko, najvyššie percentuálne využitie ubytovacích zariadení, ako aj najvyššie tržby v histórií spoločnosti,“ povedal.

Projekt výstavby wellness centra by mal byť realizovaný ako vlastná investícia spoločnosti z vlastných, prípadne z externých úverových zdrojov. V najbližších dňoch by sa mal začať proces výberového konania na dodávateľa akcie. Samotná realizácia projektu by sa mala začať bezprostredne po ukončení tohtoročnej letnej turistickej sezóny. Spoločnosť plánuje uviesť nový wellness do prevádzky v decembri 2017, informoval jej riaditeľ Endre Hogenbuch. Termálne kúpalisko Vadaš ponúka v súčasnosti dva vnútorné a sedem vonkajších bazénov. Letná sezóna trvá od mája do septembra.