Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Problémy s parkovaním počas Agrokomplex naštartovali petíciu

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa iniciátorov petície spôsobil túto situáciu zle naprojektovaný obchvat mesta.

Nitra 26. augusta (TASR) – V nedeľu 23. augusta sa skončil v Nitre medzinárodný poľnohospodársko-potravinársky veľtrh Agrokomplex, bezprostredne po jeho skončení sa rozbieha v meste pod Zoborom petícia súvisiaca s parkovaním počas výstavy. Veľtrh podľa organizátorov navštívilo vyše 100.000 ľudí. Vyhradené parkovacie plochy v okolí výstaviska sa zaplnili, vodiči preto parkovali autá pri bytových domoch. Ich obyvatelia bezradne krúžili po sídlisku a hľadali možnosti zaparkovať.

Podľa iniciátorov petície spôsobil túto situáciu zle naprojektovaný obchvat mesta. „Roky sľubovaný južný obchvat Nitry mal problém s parkovaním vyriešiť. Absolútne nelogickým rozhodnutím zrejme niekoho na úrade v Bratislave sa nenaprojektoval zjazd z obchvatu do areálu Agrokomplexu. Ak aj takýto zámer bol, tak sa nezrealizoval v dôsledku problému s pozemkami a konštatovaním, že zjazd si má vybudovať sám Agrokomplex, čo je totálna neschopnosť štátu a orgánov zodpovedných za výstavbu R1,“ uvádza sa v petícii.

Okrem samotného parkovania trpí aj centrum mesta, pretože na výstavisko iná cesta ako cez centrum nevedie. „Žiadame vybudovať napojenie z R1 na Akademickú ulicu a výstavisko Agrokomplexu spolu s vybudovaním záchytného parkoviska či parkovacieho domu,“ dožadujú sa iniciátori petície.