Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Príchod Jaguaru prinesie do mesta posilnenie služieb i polície

Jozef Dvonč Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

V mestskej časti Dražovce, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti priemyselného parku, by malo vzniknúť samostatné pracovisko mestskej polície.

Nitra 15. januára (TASR) – Mesto Nitra sa pripravuje na príchod automobilky Jaguar Land Rover. Podľa primátora Nitry Jozefa Dvonča bude príchod investora znamenať nielen zvýšenie zamestnanosti, ale aj rozvoj mesta a celého regiónu. „Očakávame, že sa investícia dotkne bytovej výstavby, budeme mať záujem stabilizovať najmä mladých ľudí. Zvýšenie počtu obyvateľov mesta si zasa vyžiada posilnenie mestskej polície i služieb priamo v priemyselnom parku,“ povedal Dvonč.

V mestskej časti Dražovce, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti priemyselného parku, by malo vzniknúť samostatné pracovisko mestskej polície. Mestské zastupiteľstvo dalo vypracovať náčelníkovi mestskej polície Koncepciu rozvoja činnosti mestskej polície v Nitre, v ktorej sa uvažuje o zriadení samostatného obvodu mestskej polície Dražovce. Zriadenie samostatného pracoviska polície bude znamenať okrem zlepšenia technicko-materiálneho zabezpečenia aj personálne posilnenie a vytvorenie nových pracovných miest. Ku kamere pripojenej na mestský kamerový systém umiestnenej v Dražovciach pribudne aj ďalšia v samotnom priemyselnom parku na ulici Dolné Hony.

V priemyselnom parku by malo vzniknúť centrum služieb, ktorého súčasťou bude aj škôlka pre deti zamestnancov so štyrmi triedami či integrované zdravotné záchranné stredisko. Mestská časť Dražovce bude mať aj vďaka investícii automobilky odklonenú dopravu.