Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Začala súťaž o Najobľúbenejšiu turistickú atrakciu Nitrianskeho kraja

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lýdia Vojtaššáková

Novinkou je Rozhľadňa Dolná Nitra v Klasove.

Nitra 5. júna (TASR) – Agentúra EPS už po šiestykrát vyhlásila súťaž o Najobľúbenejšiu turistickú atrakciu Nitrianskeho kraja. Hlasovanie oficiálne spustia v sobotu 6. júna počas Festivalu chutí na Svätoplukovom námestí v Nitre a potrvá až do 18. júla, keď sa súťaž vyhodnotí.

„My sa budeme v tomto období, čo je vlastne mesiac a pol, usilovať čo najlepšie predstaviť súťažiace turistické atrakcie. Bude to prostredníctvom médií, ale aj pomocou plagátov v sobotu pri otvorení hlasovania. Potom budú tieto plagáty predstavujúce jednotlivé atrakcie dva týždne v obchodnom centre Max, ktoré je vlastne pravidelným partnerom tejto súťaže. Hlasuje sa tak ako každý rok na internete na stránke www.regionnitra.sk ,“ uviedol riaditeľ Agentúry EPS Daniel Balko.

Tento rok sa do súťaže zapojili Wellness Hotel Patince, Vadaš Thermal Resort Štúrovo, Rekreačné zariadenie Margita Ilona, Hotel Kaštieľ Mojmírovce, Botanická záhrada SPU v Nitre, Thermal Park Nitrava v Poľnom Kesove, minuloročný víťaz súťaže Lodný mlyn Kolárovo a novinkou je Rozhľadňa Dolná Nitra v Klasove.

„Vlani sa Lodnému mlynu v Kolárove podarilo súťaž veľmi dobre využiť. Vďaka tomu, že sa toho naozaj chytili rozumným spôsobom, podarilo sa im prezentovať aj v celoslovenských médiách a získať najviac hlasov, a to nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Pomohlo im to a celý tento projekt považujú za veľmi dobrú a zmysluplnú aktivitu. Verím, že sa podarí uspieť aj novinke, ktorou je rozhľadňa mikroregiónu Dolná Nitra v Klasove. Nejde o nejakú mega atrakciu, ale minimálne im to určite pomôže k tomu, aby sa ďalej zviditeľnili,“ domnieva sa Balko. Ako doplnil, tohtoročným prekvapením súťaže môže byť aj Thermal Park Nitrava v Poľnom Kesove. „Prechádza veľkou rekonštrukciou a má ambíciu stať sa najmodernejším termálnym areálom s wellness v Nitrianskom kraji,“ dodal Balko.