Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra odstránila z ulíc desiatky reklamných pútačov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Celkovo šlo o 40 troj- a štvorbokých panelov, ktoré sa v Nitre inštalovali ešte v roku 2009 ako súčasť turisticko-informačného systému.

Nitra 7. novembra (TASR) – Nitrianska radnica pokračuje v odstraňovaní vizuálneho smogu v uliciach mesta. Po likvidácii viacerých megaboardov boli v týchto dňoch z niekoľkých frekventovaných lokalít odvezené ďalšie reklamné pútače.

Celkovo šlo o 40 troj- a štvorbokých panelov, ktoré sa v Nitre inštalovali ešte v roku 2009 ako súčasť turisticko-informačného systému. Zmluva so súkromnou spoločnosťou, ktorej panely patria, vypršala práve v tomto roku. „Mesto nechce zaťažovať verejnosť zbytočným vizuálnym smogom, kontrakt sa preto na ďalšie obdobie žilinskej firme nepredĺžil. Aj týmto krokom sme prispeli k odstráneniu vizuálneho smogu z ulíc mesta,“ povedal referent urbanizmu a architektúry Anton Kondrla z nitrianskeho mestského úradu.

V Nitre tak podľa jeho slov aj naďalej pokračuje trend postupného odstraňovania rušivých reklám. „Jasným a zreteľným potvrdením tejto skutočnosti je 82 odstránených reklamných stavieb v tomto roku,“ doplnila referentka pre reklamné stavby Jana Remenárová.