Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Mestská polícia v Nitre vlani odstránila z ulíc vyše 200 vrakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Majitelia vrakov musia počítať s tým, že za svoje nepojazdné auto nesú stále zodpovednosť a za blokovanie parkovacích miest budú musieť platiť.

Nitra 15. apríla (TASR) – Mestská polícia (MsP) v Nitre evidovala v roku 2018 v uliciach Nitry 244 nepojazdných automobilových vrakov. Väčšinu z nich sa darí postupne odstraňovať.

Podľa slov náčelníka MsP Erika Duchoňa bolo vlani z verejných priestranstiev odstránených celkovo 205 nepojazdných vozidiel. „Podarilo sa to vďaka našej aktívnej činnosti, vyhľadávaním, dokumentovaním a apelom na majiteľov vrakov. Z príslušného oddelenia mestského úradu bol vydaný pokyn na odtiahnutie 26 áut. MsP pri týchto úkonoch vykonávala asistenciu,“ uviedol Duchoň.

Ako pripomenul, majitelia vrakov musia počítať s tým, že za svoje nepojazdné auto nesú stále zodpovednosť a za blokovanie parkovacích miest budú musieť platiť. „Riešením je dôrazné a nekompromisné vymáhanie poplatku za užívanie verejného priestranstva, ku ktorému zasielame kompletné potrebné podklady,“ doplnil Duchoň.