Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra pokračuje v príprave cyklotrasy na sídlisku Chrenová

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Budovanie cyklotrasy v smere Trieda Andreja Hlinku, Akademická ulica, Nábrežie mládeže a jej napojenie na Wilsonovo nábrežie je súčasťou širšieho projektu výstavby cyklistických trás v Nitre.

Nitra 24. februára (TASR) – Nitrianska radnica pokračuje v príprave výstavby novej cyklotrasy, ktorá bude viesť cez sídlisko Chrenová. Ako informoval stavebný úrad, vo februári sa už začalo územné konanie o umiestnení stavby. Trasa nového cyklistického chodníka bude podľa zverejnenej dokumentácie viesť pozdĺž Akademickej ulice k potoku Selenec. Popri ňom povedie až na Nábrežie mládeže, kde má byť podľa projektu vybudované premostenie rieky Nitra, ktoré novú trasu spojí s už jestvujúcim cyklistickým chodníkom na Wilsonovom nábreží.

Budovanie cyklotrasy v smere Trieda Andreja Hlinku, Akademická ulica, Nábrežie mládeže a jej napojenie na Wilsonovo nábrežie je súčasťou širšieho projektu výstavby cyklistických trás v Nitre. Mesto už pred časom získalo stavebné povolenie na vybudovanie trasy vedúcej od Mestského parku na Sihoti po kultúrny dom v mestskej časti Dražovce. Okrem toho sa už začalo aj stavebné konanie v prípade pripravovanej cyklotrasy, ktorá má viesť cez mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina, odkiaľ povedie na Dolnočermánsku ulicu, kde sa má neskôr napojiť na práve projektovanú cyklotrasu Borina.