Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Na veľtrhu práce JobExpo ponúkne prácu zhruba 200 zamestnávateľov

Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu sa po roku opäť stretnú ľudia hľadajúci si prácu a zamestnávatelia, ktorí ponúkajú pracovné príležitosti.

Nitra 19. apríla (TASR) – Na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu sa po roku opäť stretnú ľudia hľadajúci si prácu a zamestnávatelia, ktorí ponúkajú pracovné príležitosti. Šiesty ročník najväčšieho veľtrhu pracovných príležitostí na Slovensku Veľtrh práce –JobExpo 2016 sa uskutoční v dňoch 26. a 27. apríla tohto roka. Veľtrh pripravuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Jeho súčasťou bude 18. ročník medzinárodnej burzy práce European Job Days 2016 a 24. ročník predajnej výstavy výrobkov žiakov Stredných odborných škôl Mladý tvorca.

„Uchádzači o zamestnanie nájdu na veľtrhu zhruba 200 zamestnávateľov zo Slovenska i zo zahraničia, ponúkajúcich voľné pracovné miesta. Pripravených je množstvo sprievodných podujatí, prednášok a workshopov,“ informovali organizátori veľtrhu.

Vystavovatelia na veľtrhu JobExpo 2016 budú mať príležitosť prezentovať svoju spoločnosť pred širokou verejnosťou, vyberať si svojich budúcich zamestnancov a nadväzovať kontakty s budúcimi partnermi. Uchádzači o zamestnanie nájdu na veľtrhu 164 slovenských a 40 zahraničných firiem ponúkajúcich pracovné príležitosti. Jednotlivé subjekty poskytnú okrem pracovných miest aj poradenstvo pre oblasť slovenského a európskeho trhu práce. Vzdelávacie agentúry zabezpečia na veľtrhu širokú paletu služieb od poradenstva cez testovania až po hodnotenie osobnosti a mäkkých zručností. Veľtrh práce nie je určený len pre nezamestnaných, ktorí si hľadajú prácu, ľudí, ktorí majú záujem o zvýšenie svojej kvalifikácie, ale aj pre generáciu vstupujúcu na trh práce v budúcnosti, alebo chystajúcu sa na prípravu na povolanie.

Skúsenosti a výsledky z predchádzajúcich ročníkov potvrdzujú záujem uchádzačov o zamestnanie, zamestnávateľov, ale aj širokej verejnosti o takýto veľtrh. Len v minulom roku ponúkalo vyše 26.000 pracovných miest 140 slovenských a vyše 20 zahraničných zamestnávateľov. Počas doterajších piatich ročníkov navštívilo JobExpo v Nitre vyše 120.000 návštevníkov, zúčastnilo sa ho vyše 660 zamestnávateľov zo Slovenska a krajín Európskej únie a niekoľko tisíc ľudí si na tomto podujatí našlo zamestnanie. Podstatnú časť návštevníkov pracovného veľtrhu tvoria každoročne mladí ľudia do 27 rokov.