Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Na rozvojové projekty v Nových Zámkoch bude radnica hľadať peniaze

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Radnica sa chce v nasledujúcich rokoch sústrediť aj na dopravu. Okrem údržby komunikácií a zvyšovania bezpečnosti na cestách, plánuje tiež modernizovať a stavať zastávky mestskej hromadnej dopravy.

Nové Zámky 11. júla (TASR) – Projekty zamerané na bezpečnosť, životné prostredie i rozvoj turistiky chce v programovom období 2014 až 2020 zrealizovať mesto Nové Zámky. Radnica má momentálne v zásobe 16 projektových zámerov, na ktoré chce získať financie z rôznych grantov a fondov.

"Mesto sa plánuje uchádzať o prostriedky z rôznych zdrojov na základe každodenného monitoringu vyhlasovaných výziev, s cieľom zabezpečiť kvalitné podmienky na život v Nových Zámkoch," informovala radnica. Magistrát chce hľadať na projekty peniaze predovšetkým z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), z Vyšehradského fondu, Environmentálneho fondu, zo štátneho rozpočtu a ďalších mimorozpočtových zdrojov.

Z týchto prostriedkov plánuje radnica vybudovať novú mestskú cyklotrasu v rámci projektového zámeru Preprava za prácou. Pripravený je tiež projekt rozšírenia bezpečnostného kamerového systému, modernizácia osvetlenia, iniciatíva na revitalizáciu sídlisk a ďalších lokalít v meste, zámery rekonštrukcií predškolských a školských zariadení, modernizácia odpadového hospodárstva či projekty zamerané na ochranu životného prostredia. Mesto chce získať mimorozpočtové zdroje aj na rôzne kultúrne podujatia i na deviaty ročník Novozámockého festivalu detských folklórnych súborov.

Radnica sa chce v nasledujúcich rokoch sústrediť aj na dopravu. Okrem údržby komunikácií a zvyšovania bezpečnosti na cestách, plánuje tiež modernizovať a stavať zastávky mestskej hromadnej dopravy.