Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Dobrovoľníci budú v centre Levíc rozdávať objatia

Na archívnej snímke celoslovenský deň objatí Hug Day 25. júna 2014 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Podľa slov koordinátorky podujatia a dobrovoľníčky Barbory Bitalovej má akcia neziskový charakter a jej hlavným cieľom je rozdávať radosť.

Levice 24. júna (TASR) – Prenášať pozitívnu náladu a zlepšovať ju náhodným okoloidúcim budú v Leviciach dobrovoľníci v rámci Medzinárodného dňa objatí. Podujatie vo svete známe pod názvom Hug day sa začne vo štvrtok 25. júna, kedy budú mladí ľudia už od 10. hodiny v centre mesta na Námestí hrdinov rozdávať ľuďom objatia. Dobrovoľníci sa potom presunú do Parku Milana Rastislava Štefánika, odkiaľ sa vrátia späť na námestia a rozídu sa do ďalších ulíc v centre Levíc.

Podľa slov koordinátorky podujatia a dobrovoľníčky Barbory Bitalovej má akcia neziskový charakter a jej hlavným cieľom je rozdávať radosť. "Ľudia z celého Slovenska sa vydajú do ulíc, aby svojimi objatiami potešili ľudí okolo seba a vyčarili im úsmev na tvári. Deň objatia vznikol pre to, aby ľuďom pripomenul, že na tomto svete nie sú sami. Objatie prenáša pozitívnu energiu a zlepšuje náladu. Výzvou pre všetkých zúčastnených je priniesť úsmev a otvorenú náruč všade tam, kde to ľudia potrebujú. V poradí štvrtý ročník tohto krásneho podujatia sa uskutoční v 50 mestách na Slovensku a v desiatich krajinách sveta," povedala Bitalová.