Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Komédia Panikári hľadá odpovede na otázku, ako byť skutočným mužom

Divadelný režisér Svetozár Sprušanský Foto: TASR/Henrich Mišovič

Komédiu Panikári režíruje v DAB Svetozár Sprušanský. V hlavných úlohách sa predstavia herci nitrianskeho divadla Jakub Rybárik, Juraj Hrčka a Marcel Ochránek.

Nitra 13. februára (TASR) – Divadlo Andreja Bagara v Nitre uvádza v týchto dňoch celoslovenskú premiéru komédie fínskeho dramatika Miku Myllyahoa s názvom Panikári. Hra je o troch kamarátoch a ich pochybnostiach, ako ostať skutočným mužom. Ako si zachovať svoje chlapské Ja, ako nepodľahnúť diktátu stresu, nadmerným pracovným povinnostiam, vysokým nárokom okolia a ako sa v dnešnom dynamickom svete nenechať prevalcovať ženami, či ako s nimi komunikovať a porozumieť im.

Podľa tvorcov sú Panikári vtipnou hrou s pesničkami, ktorá nenechá nikoho na pochybách, že dobrí kamaráti, dobre mienená rada a dobrá zábava ešte nevymreli a všetko sa to dá zvládnuť s ľahkosťou osviežujúceho humoru a s prieraznosťou kvalitnej fínskej vodky.

„Panikári, to je komédia o súčasníkoch a o ich zábavných riešeniach aktuálnych problémov. Hrdinovia hry sú možno občas smiešni, dojemne trápni, ale predovšetkým dojímavo ľudskí. Jeden z nich je až príliš sebaistý, druhý nadmieru neistý, tretí zasa plný odhodlania pomôcť priateľovi za každú cenu. A nakoniec všetci traja pochopia, že pomoc potrebuje každý z nich a dokonca si pritom aj spievajú známe hity s novými textami, ktoré poodhaľujú ich tajné túžby a skryté sny,“ hovorí o hre PR manažérka DAB Gabriela Kováčová.

Komédiu Panikári režíruje v DAB Svetozár Sprušanský. V hlavných úlohách sa predstavia herci nitrianskeho divadla Jakub Rybárik, Juraj Hrčka a Marcel Ochránek.