Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

P. Kažimír navštívil muža, ktorý utrpel zranenie v jadrovej elektrárni

Peter Kažimír, archívne foto Foto: TASR

Podľa hovorkyne ministerstva hospodárstva Miriam Žiakovej sa Kažimír zaujímal o aktuálny zdravotný stav zraneného 28-ročného Ivana Banusa.

Nitra 30. mája (TASR) - Minister financií Peter Kažimír, ktorý je dočasne poverený vedením ministerstva hospodárstva, navštívil v nitrianskej nemocnice muža, ktorý vo štvrtok 28. mája utrpel zranenie pri tragickej udalosti v Jadrovej elektrárni v Mochovciach.

Podľa hovorkyne ministerstva hospodárstva Miriam Žiakovej sa Kažimír zaujímal o aktuálny zdravotný stav zraneného 28-ročného Ivana Banusa. "Poďakoval sa mu za jeho hrdinské nasadenie života pri pokuse o záchranu života jeho kolegu, ktorý, žiaľ, tragédiu neprežil. Minister mu prisľúbil, že sa bude zaujímať o výsledky vyšetrovania tragédie, ako aj o možnosti náležitého odškodnenia pre pozostalých," uviedla Žiaková.



Ako pripomenula, ministerstvo hospodárstva bude dôsledne dozerať na prešetrenie tragédie a trvať na prijatí nových prísnejších bezpečnostných opatrení, aby sa v budúcnosti zabránilo podobnej tragédii.

K tragickej udalosti v Jadrovej elektrárni v Mochovciach došlo 28. mája. Podľa prvých výsledkov prešetrovania bol smrteľný úraz spôsobený únikom argónu pri zváračských prácach. Napriek tomu, že privolaná záchranná služba dorazila na miesto nešťastia v priebehu niekoľkých minút, nevedela už jednému z pracovníkov pomôcť. Jeho kolega, ktorý ho našiel na podlahe nerezovej nádrže, mu chcel poskytnúť pomoc a z nádrže ho vytiahnuť, ale po vdýchnutí argónu takisto v nádrži skolaboval. Vďaka rýchlej pomoci ďalších pracovníkov však prežil a bol prevezený sanitkou do nitrianskej nemocnice.