Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Investor chce nitriansky polyfunkčný objekt dokončiť do dvoch rokov

Nitriansky hrad. Foto: MP spol

Na stavbe sa momentálne pravidelne pohybuje a pracuje približne 190 pracovníkov.

Nitra 2. decembra (TASR) – Polyfunkčný objekt Promenada Living Park v Nitre s takmer stovkou bytov a vyše 100 obchodnými prevádzkami má byť hotový na jeseň roku 2021. Práce na jeho výstavbe na brehu rieky Nitra sú podľa investora v plnom prúde.

Prebiehajú predovšetkým na stavbe podzemnej garáže a pri budovaní stredného skeletu, ktorý sa bude napájať na pôvodnú konštrukciu, ktorá tu zostala po nezrealizovanom projekte obchodného centra City Park. „V strednej časti je potrebné vystavať úplne nový skelet. Práce sa momentálne vykonávajú predovšetkým pod úrovňou terénu. Aktuálne prebiehajú práce na základovej doske, na ktorú nadväzuje výstavba podzemnej garáže pod celým objektom a takisto začala realizácia hrubej stavby aj v oblasti budúceho podlubia promenády,“ uviedol manažér projektu Promenada Living Park z projektovej spoločnosti Living Park Pro a. s. Peter Kuliffay.

Nasledovať bude výstavba nového skeletu a príprava na stavebné práce, ktoré je možné vykonávať aj počas mínusových teplôt. „Na stavbe sa momentálne pravidelne pohybuje a pracuje približne 190 pracovníkov. O projekte intenzívne komunikujeme aj s vedením mesta Nitra a odborom komunálnych činností a životného prostredia. Snažíme sa skoordinovať naše činnosti tak, aby mohla byť výstavba včas dokončená,“ povedal Kuliffay.

Investormi projektu Promenada Living Park sú spoločnosti Living Park Pro a. s. pre obchodnú časť a Living Park Residence spol. s r. o., ktorá zastrešuje výstavbu a predaj bytov. Prenájom obchodných priestorov sprostredkováva spoločnosť Mayflower Group s. r. o. Developerom projektu je firma ICT Istroconti. „Architektúra pochádza z dielne architektonického tímu DKLN pod vedením Ladislava Nagya,“ dodal Kuliffay.