Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Fotografi sa môžu zapojiť do súťaže Levická fotografia

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Fotografie by mali zodpovedať hlavnej téme súťaže, ktorou sú Levice od svitu do mrku.

Levice 27. apríla (TASR) – Do konca apríla môžu amatérski i profesionálni fotografi posielať svoje práce do súťaže Levická fotografia, ktorá bude jedným zo sprievodných podujatí osláv 860. výročia prvej písomnej zmienky o Leviciach.

Ako informoval zástupca primátora mesta Ján Krtík, amatérski fotografi súťažia v dvoch kategóriách. Do prvej patria deti do 16 rokov a do druhej mládež vo veku nad 16 rokov. „Na súťaži sa môžu zúčastniť aj profesionálni fotografi, ktorí však budú hodnotení v osobitnej kategórii,“ pripomína Krtík.

Fotografie by mali zodpovedať hlavnej téme súťaže, ktorou sú Levice od svitu do mrku. Maximálne štyri súťažné fotky vo formáte A4 môžu záujemcovia odovzdať v obálke označenej menom, adresou a heslom Fotosúťaž do 30. apríla na mestskom úrade. „Na obálku treba uviesť aj vekovú kategóriu, v ktorej súťažíte. Fotograf profesionál označí obálku heslom Profesionál. Súťaží sa o hodnotné ceny. Najlepšie práce budú sprístupnené verejnosti. V prípade súhlasu autorov, môžu byť fotografie v budúcnosti použité aj na propagačný materiál mesta Levice,“ dodal Krtík.