Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Festival drumpoint Slovakia ponúkne bubenícku šou i dávku exotiky

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Novinkou v programe bude ukážka brazílskeho bojového tanca capoeira, a tiež veľká latino šou v rytmoch kubánskej hudby.

Nitra 22.mája (TASR) – Nitra bude aj tento rok dejiskom najväčšieho bubeníckeho festivalu na Slovensku. Festival drumpoint Slovakia 2016 bude svojich divákov zabávať od 2. do 5. júna 2016. Ako uviedol organizátor festivalu Miroslav Kollárik, o účinkovanie na drumpointe je tento rok veľký záujem.

Program sa začne vo štvrtok oficiálnym otvorením a už tradičnou párty, na ktorej budú znieť sambové skladby z originálnych vinylových platní z celého sveta. Piatkovými workshopmi budú bubeníkov sprevádzať profesionálni lektori z Nemecka, Slovenska, Čiech a Brazílie, ktorí sa postarajú aj o hudobný a tanečný program počas nasledujúceho dňa. Večer sa diváci môžu tešiť na brazílske melódie v podaní zahraničných hudobníkov, ktoré budú znieť v nitrianskom Hideparku.

Hlavný program podujatia sa začne v sobotu 4. júna, kedy sa Festival drumpoint Slovakia spojí s Festivalom chutí Nitrianskeho kraja. Do centra Nitry prinesie vystúpenia domácich i zahraničných bubeníckych kapiel a tanečných zoskupení. Novinkou v programe bude ukážka brazílskeho bojového tanca capoeira, a tiež veľká latino šou v rytmoch kubánskej hudby.

V rámci osláv Medzinárodného dňa detí si budú môcť malí aj veľkí záujemcovia vyskúšať, aké je to stať sa členom bubeníckeho orchestra. Workshop pre verejnosť sa bude konať v nedeľu 5. júna v Mestskom parku na Sihoti. "Festival drumpoint sa Nitranom aj návštevníkom mesta zapáčil a my sa každý rok snažíme pripraviť pre nich zaujímavý a netradičný program. Zábava k letu určite patrí, a preto sme radi, že sa nám v spolupráci s partnermi v Nitre darí organizovať takú malú fiestu pod Zoborom, ktorá je plná dobrého jedla, hudby a exotiky," doplnil Kollárik.