Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Dobrovoľníci dnes skrášľujú Nitru

V rámci celoslovenského projektu Naše mesto zveľadia dobrovoľníci zo súkromných firiem, samosprávy i z radov verejnosti miesta v centre mesta i na sídliskách. Na snímke najviac ľudí sa v piatok ráno 12. júna 2015 zapojilo do upratovania nitrianskej Kalvárie. Foto: TASR

V rámci celoslovenského projektu Naše mesto zveľadia dobrovoľníci zo súkromných firiem, samosprávy i z radov verejnosti miesta v centre mesta i na sídliskách.

Nitra 12. júna (TASR) – Desiatky ľudí sa dnes dopoludnia zapojili do skrášľovania a upratovania rôznych lokalít v Nitre. V rámci celoslovenského projektu Naše mesto zveľadia dobrovoľníci zo súkromných firiem, samosprávy i z radov verejnosti miesta v centre mesta i na sídliskách. Najviac ľudí dnes ráno upratovalo nitriansku Kalváriu. "Dobrovoľníci budú čistiť priestranstvá, zbierať odpadky a vyhodené veci v lese v blízkosti turistických chodníkov a tiež priamo na Kalvárii," uviedol Vladimír Ballay z Mestského úradu v Nitre.



Dobrovoľníci pracujú aj na údržbe a oprave oplotenia na Materskej škole (MŠ) sv. Gorazda na Dlhej ulici. Ich cieľom je skrášliť exteriér MŠ a ošetriť jej plot novým povrchovým náterom. Projekt Cesta statočných pripravilo na dnešné podujatie združenie STORM. V rámci jeho aktivít sa upravuje dvor Komunitného centra na Nedbalovej ulici a po revitalizácii zelene tu vznikne športová prekážková Cesta statočných určená pre deti a mladých ľudí.

Aktivisti dnes pracujú aj v Centre Slniečko, ktoré sa dlhodobo zaoberá problematikou týraných, sexuálne zneužívaných detí a obetí domáceho násilia. "Dobrovoľníci čistia prostredie špecializovaných zariadení, maľujú v interiéri a exteriéri, podieľajú sa na úpravách a zveľaďovaní prostredia, v ktorom žijú deti," informovala Juliana Holá z Centra Slniečko. Ďalšia aktivita podujatia Naše mesto sa dnes v Nitre koná v Spojenej škole na Mudroňovej ulici, ktorá sa zameriava na výchovu a vzdelávanie mentálne a telesne postihnutých žiakov. Jej cieľom je spríjemnenie dňa deťom so zdravotným postihnutím vychádzkou do mestského parku. V škole na Mudroňovej ulici sa dnes okrem toho bude skrášľovať aj školský areál, v ktorom sa upraví skalka, dreviny, trávnik a pieskovisko.

Na pešej zóne v centre Nitry zasa dobrovoľníci upravujú priestor Bunky, ktorá je dejiskom rôznych kultúrnych aktivít, divadelných predstavení, koncertov, trhov alebo grilovačiek. V rámci dnešného podujatia sa tu natierajú drevené povrchy, upravujú stoličky a sadia okrasné rastliny.