Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Desiatky ľudí sa dnes v Nitre zapojili do druhého ročníka Bubble day

Viac ako 150 ľudí sa dnes popoludní na Svätoplukovom námestí v Nitre zapojilo do druhého ročníka podujatia Bubble day. Desiatky malých detí, dospelí i seniori vypúšťali s najrozličnejších druhov bublifukov stovky farebných bublín. Účastníci akcie sa snažili vyfúknuť nad námestie a ulice Nitry v jednom momente čo najväčší počet bublín, súťažilo sa však aj o najkrajšiu, či o najväčšiu bublinu. Foto: TASR

Cieľom podujatia podľa organizátora je, aby sa ľudia zabavili, stretli a spolu vytvorili niečo pekné.

Nitra 25. augusta (TASR) – Viac ako 150 ľudí sa dnes popoludní na Svätoplukovom námestí v Nitre zapojilo do druhého ročníka podujatia Bubble day. Desiatky malých detí, dospelí i seniori vypúšťali s najrozličnejších druhov bublifukov stovky farebných bublín. Účastníci akcie sa snažili vyfúknuť nad námestie a ulice Nitry v jednom momente čo najväčší počet bublín, súťažilo sa však aj o najkrajšiu či najväčšiu bublinu.

„Cieľom je, aby sa ľudia zabavili, stretli a spolu vytvorili niečo pekné. Aby sa aj tí skôr narodení preniesli do mladších rokov, do mladších čias. Deti to baví, ale chceme, aby sa potešili naozaj aj ich rodičia a aj tie skôr narodené ročníky. Ja dúfam, že nejakých 100 až 150 ľudí tu bude, ale predpokladám, že sa vystrieda aj viac. Pretože ľudia sa menia a okrem iného je naším cieľom aj to, aby si tie bublifuky odovzdali alebo požičali. Čiže, keď niekto chce už ísť zase ďalej, aby svoj bublifuk odovzdal niekomu inému a ten sa zase zahral a zabublinkoval,“ povedal organizátor podujatia Ľubor Foltán.



Bubble day sa na Slovensku prvýkrát objavil vlani, keď sa doň zapojili obyvatelia siedmich miest. Tento rok ich je už 20. „Asi si na všetky nespomeniem, ale okrem Nitry sú medzi nimi napríklad Zvolen, Banská Bystrica, Košice, Žilina, Rimavská Sobota, Detva, Lučenec, Poprad a ešte mnoho ďalších,“ povedal Foltán. Ako doplnil, druhý ročník Bubble day okrem zábavy nesie so sebou aj novú myšlienku. „A to, že je bez hraníc, pretože nejde len o zábavu, ale o myšlienku, ktorá búra bariéry, posúva hranice a prináša nové priateľstvá. Pretože Deň bublín sa tento rok uskutoční aj za hranicami Slovenska, napríklad v Londýne či Benátkach, a bude tak mať medzinárodný charakter,“ dodal Foltán.