Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Cyklisti môžu po zimnej prestávke opäť využívať cyklobus na Zobor

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Autobus bude prepravovať cestujúcich podľa bežných tarifných podmienok platných pre nitriansku mestskú hromadnú dopravu.

Nitra 25. marca (TASR) – Cyklisti v Nitre môžu od dnešného dňa opäť využívať mestský cyklobus. Premávať bude pod Zoborom už šiesty rok počas turistickej sezóny. Sezónna linka C35 zabezpečuje spojenie do Mestského parku na Sihoti a na Zobor.

Linka premáva z Klokočiny cez centrum mesta a Chrenovú do Mestského parku a späť. Trasa vybraných spojov je predĺžená až na Zobor k špecializovanej nemocnici. „Na linke je nasadený autobus upravený pre prepravu bicyklov. Preprava invalidných vozíkov je na tejto linke vylúčená, preprava detských kočíkov je obmedzená,“ skonštatoval Vladimír Šimko zo spoločnosti Arriva Nitra, a.s., ktorá prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Nitre.

Autobus bude prepravovať cestujúcich podľa bežných tarifných podmienok platných pre nitriansku mestskú hromadnú dopravu. Za bicykel sa neplatí žiadny poplatok navyše. Cyklobus bude v prevádzke počas sobôt, nedieľ a štátom uznaných sviatkov.