Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Arriva dočasne ruší spojenie Nitra - Praha

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Priame vlakové spojenie Nitra, Leopoldov, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Olomouc, Pardubice, Praha začal dopravca prevádzkovať pred troma rokmi.

Nitra/Praha 27. decembra (TASR) – Súkromný dopravca Arriva dočasne ruší svoje priame spojenie zo západného Slovenska do Prahy. Pred časom nahradil z prevádzkových dôvodov vlaky autobusmi, teraz spoločnosť na webovej stránke informuje o tom, že cestujúci môžu náhradný autobusový spoj naposledy využiť 30. decembra.

Priame vlakové spojenie Nitra, Leopoldov, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Olomouc, Pardubice, Praha začal dopravca prevádzkovať pred troma rokmi. Neskôr ho posilnil, vlaky premávali denne. Posledný spoj odíde z Prahy na Slovensko v nedeľu 29. decembra o 14.14 h. Opačným smerom pôjde v pondelok 30. decembra o 6.36 h z Nitry.

"Z dôvodu meškajúcich dodávok rekonštruovaných vlakov a potrebnej údržby nemôžeme garantovať bezproblémovú prevádzku expresu. Postavili sme sa k tomu čelom a situáciu do jari vyriešime," uvádza spoločnosť. Január a február chce využiť na stabilizáciu vozového parku, potrebné opravy a na doplnenie vlakovej flotily. Cestujúci, ktorí si zakúpili lístky na spoje po 30. decembri, môžu požiadať o vrátenie peňazí. Informácie sú dostupné na webe arriva.cz.