Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Z. Chára po prehre hovoril len po anglicky, Surový volá po efektivite

Na snímke vľavo slovenský obranca Zdeno Chára, vpravo hráč Slovinska Jan Urbas v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja mužov Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Po výsledku 1:3 so Slovinskom sa ťažko hľadali slová.

Soči 15. februára (TASR) - Zdeno Chára bol po druhej olympijskej prehre slovenských hokejistov s rozhovormi veľmi rýchlo hotový.

Napriek neutíchajúcemu záujmu o osobu reprezentačného kapitána to bola séria krátkych "flash interviews", pričom anglický originál je akurát pasujúci, keďže v mix-zóne pre píšucich novinárov odpovedal len v angličtine.

Po dvoch záverečných odpovediach, už pri východe zo zóny, rýchlo zamieril preč. Zámorskému reportérovi povedal toto: "Slovinci hrali veľmi dobre. Hrali ako tím a zaslúžili si vyhrať. Mali pevný systém, boli disciplinovaní."

Po výsledku 1:3 so Slovinskom sa ťažko hľadali slová.

Tomáš Surový sa musel nadýchnuť a potom spustil: "Čo k tomu povedať... Dali sme gól až na konci, keď bolo rozhodnuté. Bola to vyrovnaná hra, ale urobili sa chyby v defenzíve. Aj ja, pri tom treťom góle. Zajtra sa musíme pokúsiť hrať úplne ináč ako dnes a hlavne predvčerom." Center tretieho útoku si je vedomý toho, aký negatívny dopad môže a pravdepodobne aj bude mať prehra so Slovincami: "Sme v strede turnaja, nič sa nekončí, ale sme v zlej situácii a musíme sa z nej dostať. Dať sa dokopy, lebo tie kľúčové zápasy ešte len prídu."

Mužstvo je v Soči naozaj v ťažkej pozícii. Obranu o čosi zlepšilo, ale len čo do gólového vyjadrenia, čo je samozrejme pri rôznych súperov relatívne. Čo však s útokom, keď ani proti outsiderovi nebolo viac šancí, naopak, Kopitar a spol. tých čistých mali viac. "Jednoznačne musíme zlepšiť ofenzívnu silu. A keď už nemáme toľko šancí, tak najmä efektivitu."